Onze doktoren, verpleegsters en ander medisch personeel brengen zichzelf in een zeer gevaarlijke positie. Ze plaatsen zichzelf centimeters verwijderd van onze gezichten, geïnfecteerde keel en onreine handen, allemaal zodat we veilig en gezond kunnen blijven. Ze gebruiken persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) om zichzelf te beschermen tegen verontreinigingen. Dit omvat handschoenen, jassen en gezichtsmaskers. Maar terwijl het virus zich blijft verspreiden en onze ziekenhuizen zich vullen met patiënten, raken ze op.

Ziekenhuizen hebben al weken een tekort aan voorraden. Onze artsen worden gedwongen medische maskers te hergebruiken, een van de weinige dingen die hen beschermen tegen het oplopen van het zeer besmettelijke virus. In een poging om te helpen, hebben sommige mensen een zelfgemaakte oplossing voorgesteld: doe-het-zelf medische maskers.

Niet elk doe-het-zelfpatroon kan door een arts of verpleegkundige worden gebruikt. Zoals een arts in de spoedeisende hulp die vroeg om naamloos te blijven me vertelde, zullen de meeste van deze maskers zelfs niet worden gebruikt door onze doktoren en verpleegsters.

https://dgmondmaskers.nl/

http://www.medisch-mondkapje.nl/